צור קשר |  8686*

 
חיפוש
סינון

מלבי מוקצף

מלבי מוקצף

עם המתכון הזה תוכלו לפנק את כל מי שאתם אוהבים ומתוק ללבכם... מעשה ידיה של השפית שי-לי ליפא

 

8-6 מנות

 

מצרכים:

1 ליטר חלב 3%

2/3 כוס (130 גרם) סוכר

100 גרם חמאה

3/4 כוס פחות כפית (100 גרם) קמח לבן

1 כף מי ורדים (לא תמצית)

 

להגשה:

קינמון טחון

פיסטוקים קלופים ושבורים גס

 

 

אופן הכנה:

1.      חותכים את החמאה לקוביות.

2.      מבשלים חלב וסוכר בסיר בינוני תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.

3.      בינתיים ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.

4.      מוסיפים את הרביכה לתערובת החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.

5.      ממשיכים לבשל כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהתערובת סמיכה ומבעבעת (לא נורא אם נותרו גושי קמח קטנים - הם ייעלמו בהקצפה).

6.      מעבירים את התערובת למיקסר עם וו בלון, מוסיפים מי ורדים ומקציפים כ-10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת קרה ואוורירית.

7.      יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

8.      זורים קינמון, מפזרים פיסטוקים ומגישים.

 

על הכיריים האלה הכי כדאי לכם להכין – הקליקו כאן

 

כתוב תגובה