צור קשר |  8686*

 
חיפוש
סינון

מרק עדשים

מרק עדשים

זהו, עברנו לשעון חורף – עונת המרקים הטעימים והמחממים החלה באופן רשמי! בואו נפתח אותה עם מתכון שיעשה לנו סופ"ש טעים במיוחד

 

6­-8 מנות

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קלוף

4 שיני שום, קלופות

2 גזרים בינוניים, קלופים

2 גבעולי סלרי

500 גרם עדשים ירוקות, שטופות ומסוננות היטב

1/4 כוס רוטב סויה

6 כוסות מים

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה:

עירית

 

אופן הכנה:

  1.     מכינים את הירקות לבישול: קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום, חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ את הגזר ואת הסלרי.
  2.     מחממים סיר גדול על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
  3.     מוסיפים עדשים, מים וסויה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעדשים רכים.
  4.     מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5.     קוצצים דק את העירית. מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל עירית קצוצה.

 

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: נמרוד גנישר

 

על הכיריים הבאות המרק ייצא לכם הכי מדהים לחצו כאן > >

כתוב תגובה