צור קשר |  8686*

 
Search
Filters

סלמון בסילאן וחרדל

סלמון בסילאן וחרדל

את הסלמון הרגיל כבר רוב האנשים טעמו, אבל הסלמון של שי-לי ליפא בטוח שכולם ירצו לטעום ! בתוספת של סילאן וחרדל שישדרג את הסלמון ואת הארוחה כולה בכמה דרגות

 

מצרכים ל-8 מנות:

1.6 ק"ג פילה סלמון טרי, עם העור

2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים                  

1 כף סילאן

1 כף שמן זית

2 ענפי תימין

מלח גס

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

 

  1.       מוציאים את הסלמון מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  2.       מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה.
  3.       מערבבים בקערית חרדל, סילאן ושמן זית. מורחים על הדג, מפזרים ענפי תימין ומתבלים במלח ופלפל.
  4.       אופים בתנור החם 15-20 דקות עד שהסלמון זהוב ומוכן. לא להתפתות ולאפות יותר מדי, כדי לא לייבש (ליתר בטחון פורסים חתיכה מהסלמון ובודקים אם הוא בצבע ורוד אטום. אם במרכזו הוא עדיין ורוד שקוף, מחזירים לעוד כ-5 דקות אפייה).

 

 

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: נמרוד גנישר

Leave your comment