פאד תאי אטריות אורז עם ירקות ובוטנים
הייתם בתאילנד ואתם מתגעגעים למוקפץ שאכלתם בכל פינת רחוב? קבלו מתכון למנת האטריות התאילנדית הכי מפורסמת בעולם
מצרכים ל-3-4 מנות:
1 בצל בינוני, חתוך לחצאי טבעות
4 שיני שום, קצוצות
½ כף ג'ינג'ר, מגורר (אופציונלי)
1 גזר, מגורר גס או חתוך דק
½ פלפל גמבה, חתוך לרצועות
1 כוס נבטים
3 כפות סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סילאן
1 כפית פפריקה חריפה או 1/2 פלפל צ'ילי חתוך
1 חבילת אטריות אורז דקות
שמן לטיגון
להגשה: בוטנים קצוצים ובצל ירוק
אופן הכנה:
- חולטים אטריות במים רותחים ומסננים.
- משמנים מחבת רחבה ומאדים בצל, שום וג'ינג'ר במשך כמה דקות. מוסיפים גזר, פלפל ונבטים וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך כ-5-6 דקות, או עד שהירקות קצת מתרככים.
- מוסיפים סויה, רוטב צ'ילי, סילאן ופפריקה חריפה או צ'ילי ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האטריות המסוננות, מערבבים ומקפיצים במשך כדקה.
- מניחים את המנה בצלחת, מפזרים מעל בוטנים קצוצים ובצל ירוק ומגישים.
מתכון: אולגה טוכשר
צילום: אפיק גבאי
>>לכל הכיריים המהממות שלנו – בואו לכאן