צור קשר |  8686*

 
חיפוש
סינון

פפריקש עוף

פפריקש עוף

ארוחת השבת שלכם תהפוך לאירוע חורפי מיוחד כשתגישו לשולחן פפריקש - תבשיל העוף ההונגרי המפורסם. לכל משפחה הונגרית יש את המתכון הייחודי שלה. יש כאלו שמוסיפים עגבניות ופלפלים, אחרים מפתיעים עם שמנת חמוצה אבל מה שבטוח – כולם שמים בפנים פפריקה. קבלו מתכון מיוחד שיתבשל נהדר על הכיריים שלנו

4­-6 מנות

 

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

4 כרעיים עוף

מלח

פלפל שחור גרוס

2 בצלים

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

2 עגבניות בינוניות

1 פלפל ירוק בהיר

1 כוס ציר עוף או מים

1/2 כוס קרם קוקוס

1 כף קמח רגיל

 

להגשה:

1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה גס

 

אופן הכנה:

  1.       מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול.
  2.       חותכים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
  3.       מחממים סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ועוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד שהעוף זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
  4.       מכינים את הירקות: קוצצים גס את הבצל. חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ את העגבניות ואת הפלפל הירוק.
  5.       באותו סיר שבו טיגנו את העוף, מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.
  6.       מוסיפים פפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים עגבניות, פלפל ירוק וציר עוף או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים.
  7.       מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
  8.       מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים קרם קוקוס וקמח בקערית, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  9.       מחזירים את העוף לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

 

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: נמרוד גנישר

 

>> וכאן תוכלו למצוא כיריים מושלמות לבישול המתכון הזה ועוד רבים

כתוב תגובה