צור קשר |  8686*

 
חיפוש
סינון

פרחי תפוחי עץ

פרחי תפוחי עץ

מחפשים קינוח מרשים וקל להכנה לראש השנה? שי-לי ליפא עם מתכון משגע לפרחי תפוחי עץ בבצק פילו. האורחים לא יאמינו שאתם הכנתם את זה

מצרכים ל-12 פרחים:

5 תפוחים פינק ליידי בינוניים 

1 ליטר מים רותחים

1 כף מיץ לימון

1 כף גדושה סוכר

1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מקמח מלא מעדנות, מופשרים לילה במקרר

4 כפות דבש

 

לשימון:

תרסיס שמן בטעם חמאה פאם

 

להגשה:

אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

  1.       מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
  2.       מערבבים בסיר בינוני מים רותחים, מיץ לימון וסוכר.
  3.       בעזרת סכין חדה חוצים כל תפוח ומגלענים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות בעובי 2 מ"מ ומעבירים מיד למים.
  4.       מבשלים את התפוחים דקה-שתיים במים הרותחים עד מתחילים להתרכך. מסננים ומצננים.
  5.       מערבבים בקערית דבש עם 2 כפות מים.
  6.       מתיזים על עלה פילו תרסיס שמן ומקפלים לשניים כך שמתקבל מלבן ארוך של פילו. מברישים בדבש ומקפלים שוב למלבן צר.
  7.       מברישים את מלבן הפילו בדבש ומניחים את פרוסות התפוחים בחפיפה בחלק העליון של פס הפילו כשצידם העגול עם הקליפה כלפי מעלה.
  8.       מקפלים את הפילו בחלק התחתון, ללא התפוחים כדי שהגובה הפס יתאים לגובה תבנית השקעים.
  9.       מגלגלים לפרח. מניחים בתבנית ומועכים מעט כדי שהפרח ישב טוב בשקע. 
  10. אופים בתנור החם כ-25 דקות עד שהתפוחים והבצק זהובים. זורים אבקת סוכר ומגישים.

 

 

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: Fun food

 

כתוב תגובה