צור קשר |  8686*

 
Search
Filters

צרורות בצק פילו עם גבינת כבשים ודבש

צרורות בצק פילו עם גבינת כבשים ודבש

מאפי בצק פילו במילוי גבינה מלוחה שאופים בתנור עד שהם מזהיבים, ולקראת ההגשה מזלפים דבש ואוכלים בתיאבון. מנה נפלאה לאירוח בחגי תשרי

 

מצרכים ל-4 מנות:

2 עלי פילו חצויים לרוחבם, סדורים בערימה ומכוסים במגבת

1 קובייה גבינת פטה כבשים (עם אחוזי שומן גבוהים)

60 גר' חמאה מלוחה, מומסת

 

להגשה:

3 כפות דבש

מי ורדים

פלפל שחור טחון

 

לרוטב היוגורט:

30 גר' פיסטוק קלוי

200 מ"ל יוגורט כבשים

1 פלפל חריף, חף מזרעים פרוס דק

1 עגבנייה

מלח גס

 

 

אופן הכנה:

  1.    מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  2.    פורסים את קוביית הגבינה לרוחבה לארבע פרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  3.    מברישים את עלה הפילו בחמאה המומסת. מניחים את מלבן הגבינה במרכז החלק התחתון של העלה מקפלים את הבצק מעל הגבינה כך שמתקבלת מעטפה מלבנית פתוחה בשני הקצוות שלה. עכשיו מקפלים פעם נוספת ומתקבלת מין חבילה פשוטה ושקופה שרואים מבעדה את הגבינה.
  4.    מניחים את החבילות הקטנות על תבנית אפייה עם נייר אפייה עם הקיפולים כלפי מטה. מברישים שוב בחמאה ואופים רבע שעה או עד שפני המאפה משחימים.
  5.    בינתיים, מחממים את הדבש במיקרו. כשהוא נוזלי, מזלפים אותו על המאפה.
  6.    מזליפים 2 טיפות מי ורדים על המאפה, זורים מעט פלפל שחור ומגישים מיד.
  7.    מכינים רוטב: קוצצים דק את הפלפל החריף. מערבבים את היוגורט עם הפלפל החריף. חוצים את העגבנייה לרוחבה וסוחטים פנימה זרעים ומיץ.
  8.    טוחנים את הפיסטוקים בבלנדר מוט.
  9.    מפזרים מעל את הפיסטוק הטחון ונגיעת מלח ים. מגישים מיד.

 

מתכון: הילה אלפרט ומאיר אדוני

צילום: נועם פריסמן

 

 

 

Leave your comment