צור קשר |  8686*

 
חיפוש
Filters

קאפקייקס שוקולד עם קצפת קקאו וסוכריות צבעוניות

קאפקייקס שוקולד עם קצפת קקאו וסוכריות צבעוניות

עוגות שוקולד אישיות עם קרם קקאו וסוכריות – אופים בקלי קלות וצופים בילדים טורפים את בהנאה

 

מצרכים ל- 12 קאפקייקס:

140 גרם (1 כוס) קמח

10 גרם (1 כף) קקאו

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

70 גרם חמאה מומסת

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

2 ביצים

100 גרם שוקולד מריר / חלב, מומס

200 מ"ל (3/4 כוס + 4 כפיות) חלב פושר

 

מצרכים לקרם:

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה קרה

30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר

20 גרם (2 כפות) קקאו איכותי, מנופה

2 כפות אינסטנט פודינג  (אופציונלי, אם רוצים קרם יציב מאוד)

סוכריות צבעוניות לקישוט

 

אופן הכנה:

  1.       מחממים את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים.
  2.       מכינים בלילה: מנפים לקערה קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  3.       מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא סמיכה מדי.
  4.       בעזרת כף מחלקים את הבלילה בין השקעים. מזלפים עד ל-3/4 גובה השקע.
  5.       אופים כ-25 דקות, או עד שהקאפקייקס תופחים ונסדקים קלות בחלק העליון. מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
  6.       מכינים קרם: מניחים את כל מרכיבי המתכון בקערה עמוקה ומקציפים בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
  7.       מזלפים מעל כל קאפקייק תלולית של הקרם ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות.

 

מתכון: אולגה טוכשר

צילום: אפיק גבאי

 

כתוב תגובה