צור קשר |  8686*

 
חיפוש
Filters

קובנה

קובנה

יש מאפים שרוצים לזלול אותם בבוקר, בצהריים ובערב. קבלו מאיתנו מתכון לקובנה, מאפה שכבות תימני שלא תצליחו להפסיק לאכול

 

מצרכים לסיר בקוטר 20 ס"מ:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים, או 1 כף שמרים יבשים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

1.5 כוסות מים פושרים

1/2 כף מלח

100 גרם חמאה / מרגרינה, רכה

40 גרם חמאה רכה לשימון תבנית ומשטח עבודה

גיוונים: אפשר להוסיף עשבי תיבול יבשים

 

אופן הכנה:

  1.       מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבלת בצק רך ודביק.
  2.       מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים בין שעה לשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3.       משמנים היטב את התבנית, כולל המכסה.
  4.       מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
  5.       משמנים את משטח העבודה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות. אם רוצים, מפזרים עשבי תיבול. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
  6.       מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
  7.       מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  8.       משמנים את הקובנה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את החום ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
  9.       הופכים לצלחת הגשה.

 

מתכון: אולגה טוכשר

צילום: אפיק גבאי

 

כתוב תגובה